Korvgubben Bus

Var nästan på väg att döpa inlägget till "Titel" för att sedan försvara den titeln med några rader beskrivande idétorkan inför just namnge dessa följande stycken. Insåg dock, tur nog, hur fruktansvärt onödigt och dumt det hade varit. Dessutom hade jag jag aldrig kunna bortförklara en sån dålig "hej, nu ska jag skriva några rader, bara sådär, om vad jag känner, du behöver inte läsa, det bara är... jag är en ungdom, det är så"-titel även om det inte alls är i den inriktningen det skall barkas åt. Sug på den alla apbergsbloggare med filosofiaspirationer och tron på att någon skulle bry sig.

Här i Japan ter sig det mesta likt. Med risk att jag glömmer bort nån skitgrej som kanske skulle vara kul att berätta tänkte jag gå rakt på de stora päronen:

image80

Sådana här polare slipper vi i Sverige och även om det nu är några veckor sedan jag sist fick chansen att utdela en kärleksfylld kyss med sandalen så är det inte utan att man önskar man hade vetskapen om att man aldrig skulle se de långa känselspröten löpandes omkring på väggen bredvid sängen.

Med det sagt kanske jag ska berätta en rolig historia för att lätta upp stämningen:
"Det var en fransk hora, som kom till Japan för att träffa korta fransk/indonesiska lirare. När hon hittat sitt och flyttat in på det besvärligt bekväma 7kvm-rummet så fick hon äntligen sova. FAST HON SNOOZAR I 2 TIMMAR VARJE MORGON MED ÖPPEN DÖRR OCH VAKNAR BARA EFTER 3 MINUTER ALARM VARJE JÄVLA GÅNG!"
HIHI! Lär er den utan till och berätta för arbetskamraterna efter några öl så kommer ni vara kontorets pajas hela nästa vecka!
Nämen seriöst, träffade henne när jag kom hem i fredags och brann av litegrann så det har varit lugnt sen dess.

Juste, så var det det där med klippningen:

image81

Före (uppenbarligen med svullen läpp)

image82

Några timmar senare.

Klippte mig för 900 yen på klipparskola. Tog två timmar, hon som klippte mig kan inte hållit på mer än någon månad, och blev väl inget speciellt men jag har åtminstone fler val nu och att klippa sig för 50spänn är (möjlighet för vidrigt Forssells-ordskämt) inget jag klagar på.

Jajuste. Min Gud, jag fyllde ju år på fredagen som var den fredagen som var sist. 20 som här i Japan är så speciellt att av alla som man kan räkna till så är det det enda födelseårstalet som de har ett speciellt ord för: Hatachi. Ska väl inte gå in speciellt mycket på vad jag gjorde under firandet men rätt kul var det ändå, trots att jag inte fick chans att göra det jag egentligen helst ville: gå på riktig klubb som kräver 20. Jag menar, i Sverige är ju alltid 18 en stor grej för alla kids som vill köpa folköl, röka eller gå på dagisuteställen och 20 är en ännu större pryl då man kommer åt systemet osv. Här så har jag dock inte behövt känna mig speciellt tillbakahållen av att inte egentligen vara myndig. Har aldrig varit problem att komma in där man vill in, förutom vid två tillfällen, och alkohol kan man köpa utan att bli frågad efter identifikation även som 17-åring typ. Jag antar att jag vill kunna känna mig frisläppt från några slags bojor iallafall. Att det är någon skillnad liksom.

Från skolan lyckades jag vinna ett stycke Tokyo Game Show-biljett av ett värde på 1000 yen. Slet mig upp klockan 10 dagen efter fredagen som var den fredagen som jag fyllde år detta 2007 och drog till vad som skulle visa sig förmodligen var den plats längst från där jag bor jag varit hittills. Småtrist även om vädret gjorde färden utanför stadskärnan något mer intressant med en del värda saker att beskåda. Bland annat så fick jag se Ikea och sedan Disneyland; på avstånd och lyckades bygga upp nån slags vilja att dra dit ändå, detta förmodligen på grund av de exotiska vibbarna med palmer och annorlunda arkitektur, resort-skit liksom.
Jeppjepp, jag följde den konstanta strida strömmen människor från min slutstation till Nolias avlägsna megamoder i "VaheterenulångtfrånTokyo". Fett överfyllt med folk som till stor del verkar ha kommit för att ta snuskiga bilder på de halvnakna tjejerna utanför speltillverkarnas bås. Ta mig inte fel, tjejerna var sjukt söta osv men det skulle aldrig falla mig in att be om att få ta ett foto och på så vis sålla mig till den gruppen "män". Samtidigt måste man ju också undra, någonstans måste ju ändå idén med dessa tjejer vara att de ska ge ut information och främja företagen på sådant vis men jag har svårt att tänka mig att de gjort mer än gått på ett 10 minuters informationsmöte som "fyllt" deras huvuden med spel(ets)namn och företagets namn.
Speciellt kul var det inte. Mest varmt, mycket folk, mycket utlänningar med ryggsäckar, några instressanta spel som du utifall du ville testa fick vänta i ca 45min på samt folk som klädde ut sig till spelkaraktärer emellan de två stora salarna. Lite bilder kan jag bju på:

image83

image84

image85

image86

Det här var rätt coolt, som att lira Magic fast det händer prylar på tvskärmen.

image87

Finns det något spel jag helst ser mig själv spelandes 15h om dygnet de närmaste åren så måste det ändå ska vara Gallop Racer ONLINE

Bra musik från ön

Tänkte bara slänga upp och dela med mig lite av det som ibland förgyller mina frokostmorgnar via någon av de tre musikkanalerna här:

Monobright - Atama no Naka no SOS, rock med hives-touch typ. Titeln översätts till SOS i huvvet.

Special Others - Aims, enda bandet som jag hittills hört här med den gamla schyssta proggjazzen som utgångsunkt.

くるり - JUBILEE, rock/pop med typisk japansk vinkling. Bandnamnet läses Kururi förövrigt, vet inte vad det ska betyda.

GReeeeN - 愛唄, pop, normalhög japan bakom sången. Denna låten (Ai Uta, kärlektssång) var fett populär nu i sommras.

フジファブリック - パッション・フルーツ,
jävligt fet rock/pop. (Fujifabric - Passion Fruits)

槇原敬之 - GREEN DAYS, feelgood pop av en solklar feelgoodsnubbe, kolla bara in när han lirar luftgitarr i slutet av videon. Vet dock inte vad han heter...

東京事変-キラーチューン,
jävligt najsigt rockband, Tokyo Jihen; grymma musiker och originalitet. Just denna låt heter Killer Tune, vilket den också är men kolla även gärna in den tidigare singeln OSCA.

ポルノグラフィティ - リンク, (Porno Graffitti - Rink(u)) rock med japans möjligen skönaste röst. Bandet bakom klassiker som GTOs ヒトリノ夜 (Hitori no Yoru, Ensam Natt) och Full Metal Alchemists Melissa.

Plane - 花火, (Hanabi, fyrverkerier) softaste softsköna rocken.

Ikimonogakari - Natsuzora Graffiti,
orkade inte söka rätt på rätt kanjin till namn på låt och band här, tog mest med för att jag gillar sången. Natsuzora = Sommarhimmel.

Jag måste säga att om man vill göra det svårt för folk klistra in saker i texten kan man göra som idioterna på den här sidan har gjort. Man kan tvinga en klistra in allt i ett litet fönster som först dyker upp när man ctrl-v:ar och sedan så kan man göra det så att man måste godkänna inklistrandet först. Fattar inte hur jag har orkat skriva detta jävla inlägget alltså.

KAI Japanese Language School, 2nd Level, Afternoon Class -en recension

image79
I sann Borr-anda tänkte jag nu recensera mina klasskamrater i skolan. Ordning efter hur de vanligtvis sitter i klassrummet:

Taiwanesisk tjej #1 (två stycken norska äggmän i truckar)image73

Hon kommer från Taiwan, kommer ofta sent som om hon vore en av alla karaokestjärnor från denna bortglömda asiatiska ö. Visst, tidigare hörde man mycket om hur småprylar som alla vi västerlänningar är för opryliga för att smussla ihop kom från Taiwan men nu tycker jag definitivt att det hela känns fantastiskt bortglömt.
Även om hon kan låta som att hon kan snacka japanska så är det bara en bluff, tjejen misslyckades med provet (som till och med jag klarade av) två gånger! Hur gör man då? Styr upp detta nu, annars kommer det inte bli några fler norska äggmän för dig! Inte ens utan truckarna!

Taiwanesisk tjej #2 (två stycken norska äggmän i truckar)
image74

'Hennes japanska man har äntligen tvingat iväg henne till skolbänken, nu när hon blivit med barn! Vilket genidrag, ge karln en applåd. Nu har magen bllivit så stor att hon måste ha en specialbänk för att kunna vara med på lektionerna.
Hon får tre äggmän för att hon inte är dryg och ser rätt bra ut.

Polsk häxa (en norsk äggman i en truck)
image75

Här har ni en riktig dröm för långsamma och irriterande eftermiddagar på tom mage, hon kan plocka upp er från helvetet och kasta er till ett annat helvete, typ ett helvete där du utöver den vanliga skiten måste lyssna på vad hon har att säga också. Om det är något jag stör mig på så är det folk som inte gör något rätt men tror att de gör de och tror att alla andra gillar dem. Varje gång ett ord med japanska "u" skall uttalas så hörs hennes röst över allt annat, skrikande faskt och ointonerat. Om du är gift med en japansk snubbe (hur nu det gick till) så får du väl ändå ÅTMINSTONE lära dig hur man uttalar "u"! Det är inte "ou"!
Övriga attributer: Drar hela tiden japanska fraser, som om hon kunde överkursmaterial. Snackar engelska som en häst skriver haiku. Snyter sig och petar sig i (den stora) näsan helt ogenerat.

Koreansk tjej #1 (två norska äggmän i truckar)
image73

Kan inte höra vad hon säger. Nånsin.

Koreansk tjej #2 (tre norska äggmän i truckar)
image74

Trevlig tjej som verkar bry sig om plugget, stör mig inte på henne och bryr mig inte speciellt mycket. Har en tendens att ge bort presenter till Taiwanesisk tjej #3 vilket kan vara störande, jag gillar nämligen presenter, har jag gjort sedan jag var liten då man kunde få en legoborg. Jag önskar att hon kunde ge mig en legoborg, eller två.

Taiwanesisk tjej #3 (tre norska äggmän i truckar)
image74

Eftersom hon och Koreansk tjej #2 är så goda vänner är det väl lika bra att ge dem samma poäng. Ett möjligt plus kan väl vara att hon är rätt snygg och inte är rädd för att visa lite skinn. Har inget roligt att säga.

Koreansk kille #1 (fem norska äggmän i truckar)
image76

Här har ni en lirare! Super och lirar PS2 som ett svin, vilket leder till att han är borta någon/några dagar i veckan. På allt detta börjar snubben alltid skratta när han ser mig, sånt är skojsigt! En annan häftig grej han kan göra är att lura alla att han är typ i runda slängar 18 bast genom att se ut som... ehm... han gör hela tiden, han är egentligen 27.

Brittisk snubbe (två norska äggmän i truckar)
image73

Kan väl egentligen klaga på Brittisk snubbe men karln har börjat ha på sig skjorta slips och kostymbyxor till lektionerna, vilket är fett gay. Är klart sämst i klassen på uttal och flyt, vilket vanligtvis inte spelar in så mycket på mitt utdelande av äggmän men någon måtta får det vara.

Australiensk tjej (fyra norska äggmän i truckar)
image77

När hon sa att det var rätt trevligt att hon fortfarande ser ut som under tjugo fastän hon är över trettio så tyckte jag bara att det var synd att hon ser ut som en ur "Busungarna". Har en najs inställning dock och verkar förstå mina skämt. Men, vad fan är grejen med hängselbyxorna? Kom igen, det är inte slutet av 80-, början av 90-talet fortfarande och du är inte lika gammal som du var då. Jag tar det som att hon är ständigt ironisk, vilket gör henne värd hela fyra av mina svårförtjänta tjockisar.

Koreansk kille #2 (tre norska äggmän i truckar)
image74

Vad ska man säga? Snubben är 35 och är till stor del i Japan för att hitta en fru, vilket han rätt ofta nämner.

Amerikan (fyra norska äggmän i truckar)
image77

Om Koreansk kille #1 var en lirare så är denna snubbe ett psykfall.
Säger att han vill jobba med datorer i japan, pratar ofta om porr och droger. Påstår att han aldrig druckit en droppe alkohol men heroin och andra liknande saker kan dyka upp i samtal från ingenstans. Kan ibland bli grymt frustrerad på honom, då han sitter bredvid mig och vi alltid jobbar i par (kan inte flytta för att den enda vänsterhänta bänken står bredvid honom, flytta den en dag och den var tillbaka nästa) och han stor del att tiden zonar ut och resultatet blir att man inte får ut något av övningen. Dock så kan man inte annat än att småle inombords alla de gånger läraren ställer en fråga och han är helt okontaktbar där han sitter och tänker hårdare än sten, vad han tänker på vet förmodligen bara han själv och
Guldmännen.

Utflugna fåglar:

Tyskan
(en fågel)
image78

Var dryg och började dansa seriöst (och äkligt, tyskt) på "dansgolvet" på skolfesten.

Australiensk snubbe (två fåglar)
image78 image78

Inget fel på denne filur men jag orkar inte ge honom mer än två fåglar då han förmodligen hade något konstigt som jag inte hann märka. Brukade ha shorts som slutade en bit ovanför knäna i klassrummet, han hade långa håriga ben.

Peter Haber

image71

"Hej! Det är Peter Haber, du vet skådespelaren från filmerna om polisen Beck. Tänkte bara skriva och fråga hur det står till, jag menar du har ju varit så inaktiv senaste tiden. Jag hoppas att du inte är sjuk. Det är skitjobbigt... Har du sett den där reklamen med snubben som har hela fejjan i en skål med varmt vatten och en handduk över huvet, åsså säger han: "Ni kvinnor snackar om att föda barn... men ni skulle bara veta hur det känns när en man är riktigt förkyld!" HAHAH! LOL! Jag håller lugnt med honom. Han är typ assmart. Hehehe... ...nämen seriöst, ta dig tillbaka nu så vi får veta vad som försigår! Va?! Hejhej! /Peter"

Vad skulle jag göra utan mina fans va? Förmodligen sitta på mitt rum och spela gitarr istället för att sitta och dokumentera de ointressanta ickehändelserna som på senaste tid uppgjort mitt liv.

Tjohopp, som de brukar säga innan det bär av. Vad det ska göra för nytta har jag ingen aning om, som att barnet inte redan vet att det efter den stundande krashen i knattebacken kommer få hela pappa över sig och måsta kämpa efter luft i några minuter innan det feta alkoholiserade aset inser vart han är.

Så blir det när man tagit paus. För jävla mycket bullshit som blir upplagrad och måste ut. Då själva anledningen till min frånvaro varit något så dumt som att jag mentalt tog på mig ett för drygt projekt så ser jag det som nödvändigt att få snacka skit för att på något sätt ventilera den bögiga ilska jag kanske kan känna emot mig själv. En ilska som naturligtvis inte bara har med bloggen att göra utan även förstås den i övriga lathet jag drog på mig under lovets sista vecka, något som sedan resulterade i en smärre krash i pliktkänslesystemet vid återgången till skolan. Självklart överdriver jag men det ser bättre ut i skrift.

Min hjärna har äntligen vant sig vid inlärningen av streck, lådor och sjuppar och jag måste säga att för tillfället är kanji nästan roligt. Vid detta laget börjar man kunna förstå en del skyltar till viss del och efter att man förstått hur tecknens uttal förändras så känns inte allting lika fantastiskt hopplöst. Även om jag fortfarande har svårt att förstå hur man ska läsa namn och platser utan att veta utan till vad de heter. Vissa skulle kanske argumentera för kanjisystemet genom att påstå att ett tecken för varje ord ger en (efter att man har lärt sig hela systemet) en bättre bild när läser. Istället för att se bokstäver så ser man en blomma, typ. Jag skulle vilja rästa för att det kan vara precis likadant med vanliga romerska tecken: vid min ålder, om inte långt tidigare har man läst alla ord så många gånger att man fått en bild av varje bokstavskombination, ungefär som med kanji. Jag minns att min syster lärde mig knepet att läsa ord istället för bokstäver rätt tidigt då jag tyckte att jag läste för långsamt. Detta är inte riktigt samma grej, detta är väl kanske ett steg längre på samma stig. Anledningen att jag överhuvudtaget tar upp en sådan halvflummig grej är att jag tror att många inte tänker på det så då de flesta aldrig kommer i kontakt med japanska/kinesiska tecken mer än när de lunchar på Great eastern med kollegorna från Umeva.

Hade tänkt snacka om några tshirtar jag köpte för nu två och en halv vecka sedan ca, för två och en halv vecka sedan ca. Fick en "rolig idé" om att ta småseriösa posebilder i alla tshirtarna för att visa upp dem. Detta visade sig alldeles för drygt och ledde till att jag inte orkade bry mig om bloggen, skulle ju ändå behöva jobba som ett svin för att kunna göra nästa inlägg. Sedan skulle tshirtarna vara tvättade samtidigt också...
Hela grejen är väl kanske inte hur tshirtarna ser ut, även om jag är nöjd med alla och speciellt nöjd med två. Grejen är priset: Tack vare tips från Magnus fick jag reda på att klädkedjan Uniclo hade billiga designertshirtar i Nakano så jag for dit och köpte 5st för sammanlagt ca 170SEK. Den du. Kan ni suga på när ni i eran förtvivlan måste handla Cliquetshirtar från Inter Sport á 99spänn styck.

image70
Tog en bild typ samma dag som jag köpte tshirtarna, just denna är designad av en svensk. "Fram med smilen, jag kör HIP HOP-stilen! (Lisa hänger med, hon var va på g)"

Jojuste, så var det den här grejen med att jag igår reste till Ochanomizu, utan att ha någon aning om vart det var, hur det såg ut där eller var jag skulle söka för att köpa en gitarr. Jag är förmodligen lite annorlunda från andra när det kommer till att köpa dyra prylar, jag orkar helt enkelt inte med att drygsöka efter det billigaste priset, testa alla olika produkter och pruta eller sådant. Det enda jag gick på var att fler än en hade sagt att Ochanomizu var stället att köpa musikinstrument på. Efter att ha följt en folkmassa åt ett random håll kunde jag just innan jag var på väg att fråga några musiker som gick framför mig plötsligt se 3-4musikinstrumentaffärer liggandes precis bredvid varann. Gick in i den första, sa vad jag var villig att ge och fick testa en av de skönaste stålsträngade aukustiska gitarrer jag någonsin lirat på. Är ingen överdrift att säga att ungefär 90% av tiden jag spednerade på att känna på den var onödig, då jag under de tio procenten kommit fram till att det var den jag skulle ha. Så nu kan jag äntligen störa mina grannar utan att behöva känna skam över att det som stör är en flöjt i min käft. Ska bli fett med fett att lära sig några låtar hela vägen igenom och dra ut någonstans, bara sätta sig och spela. Hoppas på musikintresserad tjejer... HOH!
Denna stad alltså! Oh, Gud, min Gud. Låt mig stanna kvar!